Naramata Residence / Frits de Vries Architect

first_img “COPY” CopyHouses•Saint-Sauveur, Canada ArchDaily Canada Houses Save this picture!© Frits de Vries+ 14 Share “COPY” CopyAbout this officeFrits de Vries ArchitectOfficeFollowProductsStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesSaint-SauveurCanadaPublished on May 20, 2011Cite: “Naramata Residence / Frits de Vries Architect” 20 May 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardDoorsRaynorThermal Sectional Doors – FlexFamily™SinksBradley Corporation USASinks with WashBar Technology – Verge LVQ SeriesExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingStonesCosentinoNon-slip Treatment – Dekton® Grip +Metal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsValflon® Coating in Edmonton Public LibraryWallcovering / CladdingLinvisibileLinvisibile Boiserie and Skirting Systems | OrizzonteMineral / Organic PaintsKEIMMineral Paint in Beethoven HausWall / Ceiling LightsEureka LightingCeiling Recessed Lights – OutlineFurnitureFrapontWood Furniture and EquipmentMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects Naramata Residence / Frits de Vries Architect Naramata Residence / Frits de Vries ArchitectSave this projectSaveNaramata Residence / Frits de Vries Architect Photographs:  Frits de VriesText description provided by the architects. The site for this residence can be said to be in a transition zone, poised directly between the expansive horizon offered by Lake Okanagan, and the rugged mountainscape of the Kelly Valley. True to the Okanagan landscape, the surrounding land is arid and filled with earthy undertones and worn rolling rockscapes. The Lake is almost like a vision of paradise amid this desert-like surroundings. Brilliant greens line the shore of the lake in direct contrast to the arid mountains beyond. Save this picture!© Frits de VriesRecommended ProductsFiber Cements / CementsApavisaTiles – Nanofusion 7.0DishwashersCosentinoBathroom Integrity Collection – Washbasins and SinksPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsFretwork Facade PanelFrom an architectural point of view, the house acts as a transition point between the Lake and the mountains. The large covered decks, extensive sliding windows, open flexible plan and wood sliders (both interior and exterior), allows the owner to frame, touch and breathe in the natural surroundings. The color scheme of the exterior is inspired from the surrounding landscape, and the stonework is local from Kelly Valley Quarry. The large open plan on the main floor allows for generous entertaining and family play areas. Quieter and more intimate areas face the mountainside where a small grassy enclosed garden stills the breeze and view. Essentially, the house is the place for the inhabitants to bring the natural elements into a more human scale. Save this picture!© Frits de VriesEconomically, the simplicity of the house’s design helps maintain a low overall construction cost. This has allowed the owner to allocate more money on quality detailing and finishing materials such the large expansive windows, extensive use of rich natural woods, natural stone and custom millwork. In addition, the owner manufactured all the steel components of house himself to help save on costs i.e. steel stairs and louver systems. Solarban 60 windows and a louver system for all windows reduces energy use. Generous overhangs, especially along the western exposure reduces rain exposure, controls solar gain, minimizes potential leakage and reduces maintenance. The open plan allows for extensive natural cross ventilation throughout the house and requires very little cooling in the summer. An in-floor heating system has been set-up in the house for future use of the Lake.Save this picture!© Frits de VriesProject gallerySee allShow lessSanta Rita Restaurant / Pedro PachecoArticlesAD Round Up: Best from Flickr Part XLVIArticles Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/136865/naramata-residence-frits-de-vries-architect Clipboard Architects: Frits de Vries Architect Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/136865/naramata-residence-frits-de-vries-architect Clipboardlast_img

Leave a Comment