Renovation for a Two Storey House / Studio GGA

first_img Brazil Houses Architects: Studio GGA Area Area of this architecture project “COPY” CopyHouses, Renovation•Brazil ArchDaily Area:  145 m² Year Completion year of this architecture project Renovation for a Two Storey House / Studio GGASave this projectSaveRenovation for a Two Storey House / Studio GGA ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/222981/renovation-for-a-two-storey-house-studio-gga Clipboard Projects Save this picture!© Fran Parente+ 24 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/222981/renovation-for-a-two-storey-house-studio-gga Clipboard Year:  “COPY” Photographs Photographs:  Fran Parente Text description provided by the architects. Studio GGA was hired in July 2011 to develop a refurbishment project for a 140sqm house located in a charming row house neighbor- hood of the Jardins district, in Sao Paulo. The house, built in the 1930s, was disfigured by reforms made during the 1980s and 90s. The proposal was to recover the proportions of the facade, to expand the ground floor, unifying dining area, kitchen and living room and to create a larger, more contemplative, outside area with a small outhouse in the back divided between a playing room, for the client’s daughters, a laundry and a restroom. Save this picture!© Fran ParenteRecommended ProductsWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeWoodBruagBalcony BalustradesWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsWoodEGGERLaminatesOn the upper floor a dressing room was built giving access through a small mixed structure (concrete and steel) footbridge to a private recreation area with a wooden hot tub. Seven months passed, between project and construction, until the client moved in. Studio GGA combined high-end/low-end materials to achieve a creative result that meets the lifestyle of the client. Save this picture!© Fran ParenteA new window was drawn to restore the original proportions of the facade, the wiring is conducted through electrical conduits that rest visible in the walls and ceilings and, with the removal of the internal walls of the ground floor, three steel beams and one steel column were placed to ensure the structural support of the house. Save this picture!© Fran ParenteThe floor and external coating and decking are of pine wood. The kitchen, dining and living room cabinets are all aligned on the same wall. The sofa was designed exclusively for this project. Knowing the client’s passion for cooking, a 5m long kitchen countertop made of Corian was designed including cooktop, oven, a large sink and a table for six people. Still on the ground floor, two large pivoting doors with wooden frame and large glasses open to a small courtyard. Save this picture!axonometricThe original staircase was preserved, only the handrail was covered with a white wood- en box that holds a 162 bottle wine cellar and a storage space for luggage. On the upper floor there are two bedrooms and a bathroom, an interesting detail is that while scraping the wall of one of the rooms a fresco, probably from when the house was built, was found in good condition and a piece of it was preserved.Save this picture!© Fran ParenteProject gallerySee allShow lessSkanska: Bridging Prague International Design CompetitionArticlesChangzhou Culture Center / gmp ArchitektenArticles Share 2012 Renovation for a Two Storey House / Studio GGA CopyAbout this officeStudio GGAOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationResidentialRefurbishmentBrazilPublished on April 05, 2012Cite: “Renovation for a Two Storey House / Studio GGA” 05 Apr 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardBedsFlorenseBed – UpholsteredSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassMetal PanelsTrimoMetal Panel Finishes – ArtMeSkylightsLAMILUXRooflight F100 CircularWire MeshGKD Metal FabricsMetal Fabric in TransportationSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement-Bonded Particle Board – Viroc NatureMetal PanelsRHEINZINKSeam Systems – Flatlock TilesSofasMenuDining Bench – EaveTablesArtisanCoffee Table – BloopMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?莱里亚住宅 / Studio GGA是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Comment