House in Madrid / DL+A De Lapuerta Campo arquitectos asociados

first_img 2017 Projects CopyHouses•Madrid, Spain Area:  7906 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeDL+A De Lapuerta Campo arquitectos asociadosOfficeFollowProductsWoodStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMadridSpainPublished on May 31, 2018Cite: “House in Madrid / DL+A De Lapuerta Campo arquitectos asociados” [Vivienda en Madrid / DL+A De Lapuerta Campo arquitectos asociados] 31 May 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorWindowsAir-LuxSliding Window – CorneringWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetal PanelsTrimoInternal Walls – Trimoterm, Qbiss OneGlassSolarluxWintergarden – SDL Akzent plusSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement Bonded Particle Board – VirocPaintKEIMMineral Paint in Hunters Point LibraryCabinetsburgbadMid-Height Cabinet – EssentoSignage / Display SystemsGlasbau HahnMuseum Display CasesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream House in Madrid / DL+A De Lapuerta Campo arquitectos asociadosSave this projectSaveHouse in Madrid / DL+A De Lapuerta Campo arquitectos asociados “COPY” Photographs Year:  Save this picture!© Miguel de Guzmán+ 11Curated by Danae Santibañez Share Housescenter_img Architects: DL+A De Lapuerta Campo arquitectos asociados Area Area of this architecture project House in Madrid / DL+A De Lapuerta Campo arquitectos asociados ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/894603/house-in-aravaca-dl-plus-a-de-lapuerta-campo-arquitectos-asociados Clipboard ArchDaily “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/894603/house-in-aravaca-dl-plus-a-de-lapuerta-campo-arquitectos-asociados Clipboard Manufacturers: Bossini, Living ceramics, iGuzzini, Gradhermetic, ShitecmaCollaborators:Lucía Ortiz de Galisteo, Pablo Quintanal, Daniel Mira, Alejandro de Miguel, Jorge de la Calle, Laura Flor, Filip WojtasikTechnical Architect:Óscar GonzálezInstallations And Structures:Valladares IngenieríaLandscaping:Puy AlonsoArchitects In Charge:Jose María de Lapuerta y Paloma CampoCity:MadridCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Miguel de GuzmánRecommended ProductsDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsWoodEGGERLaminatesText description provided by the architects. The boundary situation created by the project plot in a corner position, together with the plot orientation, makes the house to be located in its northern área, on the back of its two access streets adopting a kind of fortress structure shaped like ‘L’ pointing to that public space, but totally opened to its private garden, delimited by two glazed and really opened façades but protected with a porch and pergola from the direct solar gain where a climbing plant and deciduous tree grow.Save this picture!General PlanThe entire housing spaces are oriented to this sunny garden where domestic life takes place. The house has a greater height in the northwest volume, to be accommodated in this area the living room, dining room and kitchen, spaces that need a greater ceiling height and causes that first floor where bedrooms for children are located, is elevated respect the northeast wing.Save this picture!© Miguel de GuzmánIn this northwest area with smaller corridor main bedroom is located on the first floor, with evidence inside of the variable height of the roof that becomes the lowest area on a terrace with fantastic views over Madrid. The designed architecture tries to integrate itself with the environment and highlight the closed fortress to the exterior and opened to the garden. Exterior facades are designed in white concrete with clapboard and exterior wood carpentry. The relation between the interior spaces and the garden is defined by large panes of glass, fitted with solar control devices, while blind panes are constructed with perfect smooth white concrete almost like a stucco.Save this picture!© Miguel de GuzmánSave this picture!Elevation and SectionSave this picture!© Miguel de GuzmánPulling apart the house in the contiguous plot, which is currently from the same owner, but parcelled for being sold in the future, a shallow pool and a sheet of water are located and can be noticed from inside through a window, which also provides a lateral shot of light in the side of the living room where the pergola becomes porch- concrete slab completely covered. The project bet decidedly for energy saving (glazed surfaces with latest technology orientated south and protected with fallen leaf, light colors, máximum isolations and few holes to north and noise).Project gallerySee allShow lessJuhani Pallasmaa: “Architecture Is a Mediation Between the World and Our Minds”Architecture NewsHorizontal Vertigo: Argentinian Pavilion at the Venice Biennale 2018Articles Share Photographs:  Miguel de Guzmán Manufacturers Brands with products used in this architecture project Spainlast_img

Leave a Comment