House with the Hole / RS + Robert Skitek

first_img 2018 House with the Hole / RS + Robert SkitekSave this projectSaveHouse with the Hole / RS + Robert Skitek Save this picture!© Tomasz Zakrzewski+ 39Curated by María Francisca González Share CopyHouses, Houses Interiors, Sustainability•Mikołów, Poland ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/934345/house-with-the-hole-rs-plus-robert-skitek Clipboard Lead Architects: House with the Hole / RS + Robert Skitek Architects: RS+ Robert Skitek Area Area of this architecture project “COPY” CopyAbout this officeRS+ Robert SkitekOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsSustainabilityOn FacebookMikołówPolandPublished on March 07, 2020Cite: “House with the Hole / RS + Robert Skitek” 07 Mar 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Tomasz Zakrzewski Housescenter_img Robert Skitek ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/934345/house-with-the-hole-rs-plus-robert-skitek Clipboard Photographs Clients:Agnieszka and Robert SkitekEngineering:Marian UrbanikCity:MikołówCountry:PolandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Tomasz ZakrzewskiRecommended ProductsBathroom AccessoriesBradley Corporation USAWashroom AccessoriesBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsWindowsJansenWindows – Janisol PrimoWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40Text description provided by the architects. The plot has a significant slope of terrain to which the house has been matched. The main idea was to protect and highlight a view after entering the plot. That’s why the hole comes to existence.Save this picture!© Tomasz ZakrzewskiSave this picture!Level 0Save this picture!© Tomasz ZakrzewskiThe levels of the daytime part situated perpendicularly to the road are lowered in accordance with the existing terrain. A garage has been located in a separate part. Both blocks are connected by a higher situated bedroom part. After entering the plot you can immediately find yourself on the terrace, which leads directly to the living room space. Thanks to the large glazing part in the living area, the terrace has been extended significantly. The house is largely glazed on the west and south sides. Protection against overheating is the system of external blinds, appropriate selection of glass and mechanical ventilation. Wooden terrace and a garden are located behind a building on the south side.Save this picture!© Tomasz ZakrzewskiInside, the space is maximally open. Applies to both day and night parts. The living area is dominated by the blackness of the walls, concrete ceilings are left without plastering. The addition is ash solid wooden elements – stairs, shelves, rungs. A big plant pot was placed on the floor in front of the southern glass wall.Save this picture!© Tomasz ZakrzewskiSave this picture!SectionsSave this picture!© Tomasz ZakrzewskiThe night part is kept in white. Also, here concrete ceilings were not plastered. Large glazing is completed by two big skylights – above the living area and above the bathtub and washbasins in the sleeping area.Save this picture!© Tomasz ZakrzewskiProject gallerySee allShow lessWorking with Contradictions: In Conversation with Alireza TaghaboniInterviewsMOYE Hotel / FUN UNIT DESIGNSelected Projects Share ArchDaily Area:  234 m² Year Completion year of this architecture project Poland Projects “COPY” Year: last_img

Leave a Comment